A product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Je winkelmand bevat geen producten.

Eeuwige jeugd: het geheim van anti-aging

Iedereen wil wel voor eeuwig jong zijn. Tenzij je natuurlijk niet kan wachten totdat je rimpels krijgt en grijze haren. Wat natuurlijk ook z'n charme heeft. Maar toch: een strakke, glanzende huid en je voelen dat je weer een twintiger bent... Leeftijd is uiteindelijk maar een nummer, toch? In deze blog tips over hoe je er jong uit kunt blijven zien en je ook zo te blijven voelen.

Too good to be true?

Het klinkt eigenlijk een beetje te mooi om waar te zijn: een jonger uitziende huid, dikker haar, sterkere botten, lagere bloedsuiker, lager cholesterol en ook nog eens een betere energie, geheugen en seksuele prestaties. Op een gegeven moment is die tijd wel een beetje voorbij, niet?
Onderzoekers denken dat oud worden nog wel gerekt kan worden, en dus ook er oud uitzien. En nee, dat is zonder dat er ook maar een operatiezaal aan te pas hoeft te komen en ook geen botoxspuit. Nee, het is een combinatie van factoren, eigenlijk je hele levensstijl.

Top

Om het een beetje simpel uit te leggen: het ligt aan de topjes van je chromosomen (dragers van je erfelijk DNA). Die worden steeds korter als een cel zich in het lichaam vernieuwt. Dit gebeurt elk jaar. Als die topjes steeds kleiner worden, gaat de cel uiteindelijk dood. Als er genoeg cellen dood gaan, ga je dat zelf uiteindelijk ook. Dankzij onderzoek zijn de geheimen van eeuwige jeugd langzaam duidelijk, en is het mogelijk om die topjes te verlengen en daarmee veroudering te verlangzamen of zelfs om te buigen. De volgende tips komen daaruit voort.

Yoga

Zo is er onderzoek gedaan naar meditatie yoga. De onderzoeksgroep moest 8 weken lang 12 minuten per dag aan de Kirtan Krya meditatie besteden. Bij deze duizenden jaren oude techniek worden klanken gezongen en er komen ook regelmatige vingerbewegingen in voor. Het bleek uiteindelijk een erg goede invloed te hebben op de topjes van de chromosomen en dus tegen het verouderingsproces.

Vitamine D3 en Resveratrol

Onderzoekers in Amerika hebben ook ontdekt dat het nemen van vitamine D3 supplementen een positief effect heeft tegen veroudering.  Meer informatie over vitamine D lees je in de blog van eerder deze week.
Daarnaast is de stof resveratrol (ook te vinden in pinda's, druiven en rode wijn) door Chinese onderzoekers onderzocht, en wederom werd er een positieve werking waargenomen tegen aging. Van deze stof wordt ook verondersteld dat het een heilzame werking heeft met betrekking tot kanker en hartaandoeningen. Plus: het heeft een positief effect op de stofwisseling van mannen met overgewicht.

Experts op het gebied van anti-veroudering zeggen dat het niet het doel is om 150 jaar oud te worden ofzo. Nee, het doel is om de komende 10 tot 20 jaar gezond door te komen. In die tijd zijn er inmiddels zoveel nieuwe dingen ontdekt, dat levensverlenging helemaal niet zo science fiction klinkt als nu. Wordt vervolgd...