A product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Je winkelmand bevat geen producten.

We love chocolate

Eigenlijk is het altijd wel een goed moment voor chocolade, niet? Zeker gedurende de koude wintermaanden wordt er traditiegetrouw veel van deze zoetigheid gegeten met Sinterklaas, Kerst of gewoon een lekker kopje chocolademelk met slagroom na het schaatsen (waarschijnlijk weer vaker in de schaatshal dan op natuurijs helaas).

Pure chocolade is goed voor je!

Veel mensen voelen zich schuldig na het eten hiervan, maar er zijn - zoals bekend - ook veel goede kanten aan pure chocolade. Recentelijk kwam er daar nog eentje bij. In een Spaans onderzoek namelijk, kwam naar voren dat het helpt tegen darmkanker. Dat komt doordat cacao stofjes bevat die de communicatie tussen de kankercellen kunnen uitschakelen. Hierdoor kunnen die niet verder groeien en dat is dus positief.

Meer goede kanten

Dit nieuws komt nog eens bovenop alle andere positieve kanten van chocolade die de laatste tijd aan het licht zijn gekomen. Zoals dat chocolade (in geringe mate) de bloeddruk kan verlagen. Voor zwangere vrouwen geeft het een verminderd risico op zwangerschapsvergiftiging. De Azteken beweerden al dat het ook een afrodisiacum (geslachtsdrift opwekkend middel) is, omdat men er emotioneel genot van kan ervaren. Daarnaast bevat chocolade ook anti-oxidanten die verouderingsverschijnselen van het lichaam tegen gaan.

Genoeg redenen dus om een nog een lekker stukje te nemen. Probeer daarom eens onze Vivani!