A product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Je winkelmand bevat geen producten.

De perfecte workout

Velen van ons beginnen hun workout met wat opwarmoefeningen op bijvoorbeeld de loopband, om daarna zich suf te trainen met de gewichten. Maar is dit eigenlijk niet de verkeerde volgorde?

Cardio of kracht?

In een artikel in Women’s Health werd de vraag gesteld of je nu beter met cardio kunt beginnen of gelijk met krachttraining en daarna je uithoudingsvermogen te testen? Het antwoord – als je gewicht wil verliezen – blijkt volgens het artikel dat laatste te zijn. Het effect op je lichaam is dan groter, want na het gewichtheffen is je anaerobe (zuurstofloze) energievoorziening al flink geslonken. Ga je eenmaal op een cardioapparaat aan de gang, dan gaat je lichaam vet verbranden om je aerobe (zuurstofrijke) energiesysteem aan de gang te houden.
Bedenk ook bijvoorbeeld maar eens dat je een squat (kniebuiging) veel beter uit kunt voeren op het begin van een training, dan aan het einde. Met een slordig uitgevoerde oefening behaal je niet snel het gewenste resultaat. Dat is dus ook al een voordeel. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van The Journal of Strength and Conditioning Research dat je met de spiergroep die je als eerste traint ook het meeste resultaat zal boeken.

Schema op maat

Waar dit schema echter niet voor telt, is als je aan het trainen bent voor bijvoorbeeld een marathon. Dan kan je beter gelijk met cardio beginnen. Zorg dus sowieso voor een goed afgesteld fitnessschema die gefocust is op het behalen van het doel dat je voor ogen hebt, of dat nu een betere conditie is, grotere spieren of vetverbranding.

Het loont dus om goed na te denken over je fitnessroutines en niet zomaar in het wilde weg te gaan trainen. Is de sportschool tóch niks voor jou? Misschien is de Medisana Gym Fitness iets voor jou!