A product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Je winkelmand bevat geen producten.

Maak je niet dik

Begin deze maand schreef Nu.nl over een interessant onderzoek van foodmarketingbureau The Food Agency en marktonderzoeksbureau Trendbox. Hoeveel procent van de Nederlanders voelt zichzelf te zwaar? En ook: vinden wij de mensen om ons heen te dik?

Onderzoeksresultaten

Misschien lichtelijk zorgwekkend: iets meer dan de helft van de vrouwen vindt zichzelf te dik. Mannen zijn milder tegenover zichzelf; 36 procent vindt zichzelf zwaarlijvig. Het wordt interessant als je die cijfers afweegt tegenover de realiteit. Namelijk, uit een ander onderzoek van RIVM bleek dat 60 procent van de mannen tussen de 30 en 70 jaar te dik is. Bij de vrouwen ligt dat percentage dichter bij het gevoel: 44 procent.
Nederlanders lijken verder kritischer op zichzelf dan op hun naasten. De Nederlandse vrouw vindt 17 procent van de mensen om haar heen te dik, de mannen vinden dat 36 procent wel wat gewicht mag verliezen.

Te is nooit goed

Dat er zoiets bestaat als ‘gezond overgewicht’ lijkt een fabeltje, zo concludeert een team van onderzoekers van het Mount Sinai Hospital in Toronto, Canada, waaraan 60.000 mensen deelnamen. Dit geldt ook als je cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker normale waarden hebben. Het leidt nog steeds tot eerder overlijden als er gekeken wordt naar de lange termijn. Dit als gevolg van hart- en vaatziekten.

Ben je of voel je jezelf te dik? Begin dan vandaag een nieuw leven! Kijk in onze afslank-sectie naar producten die jou kunnen helpen je overgewicht te verliezen.