A product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Je winkelmand bevat geen producten.

Slaaptekort

Uit een recente Amerikaanse studie onder mannen met een slaapgebrek, blijkt dat zelfs al zou je willen, die slaap moeilijk in is te halen. Gedurende de test van geneeskundeopleiding Penn State, sliepen de mannen twee nachten van 10 uur. Ze presteerden echter nog steeds beneden peil tijdens een daaropvolgende reactie- en concentratietest.

Wakker worden!
Een nacht meer slapen kan dus beter aanvoelen, maar werkt dus blijkbaar niet. Maar hoe kan je je dan wèl fitter voelen ’s morgens? Velen van ons worden pas echt wakker als er een dampend kopje koffie met veel cafeïne is gedronken na het uit bed komen. Toch zijn er ook natuurlijke bronnen waarmee je evengoed fitter aan je dag begint.
Het begint met het uit bed komen zelf. Om echt uitgerust op te staan is het van belang dat je 1. niet gaat snoozen (je zult je alleen maar beroerder voelen), 2. het natuurlijke daglicht gebruikt om wakker te worden (of gelijk een lamp aan te doen) en 3. om gelijk je bed uit te stappen en in beweging te komen, door bijvoorbeeld wat yogaposes te doen (als je dat leuk vindt).

Eten & drinken
Heb je jezelf eenmaal uit bed weten te krijgen, start dan de dag met een proteïnerijk ontbijt (met veel eiwitten dus, bijvoorbeeld melk, kaas, brood, eieren), zodat je hersenen goed kunnen functioneren en om langdurige energie op te wekken. Wist je trouwens dat kokosolie een snellere energiebron is dan koffie? Drink ook genoeg water gedurende de dag om fit te blijven.
Let ook op op wat je eet voordat je gaat slapen. Een zware maaltijd, zoals we allemaal wel weten, kan de nachtrust bemoeilijken. Heb je nog trek ’s avonds? Neem dan een lichte snack van onder de 150 kcal.

Structuur
Om je slaaptekort ècht aan te pakken, kan je ervoor kiezen om elke dag eerder naar bed te gaan. Een weekend uitslapen werkt zoals gezegd niet echt, structureel eerder naar bed gaan kan daar wel bij helpen.

Hopelijk vond je dit geen slaapverwekkend verhaal. Of misschien is dat voor sommigen juist wel fijn. Heb je toch nog moeite om in slaap te komen, kijk dan eens in ons ‘slaap’assortiment met slaapmutsjes en dergelijken. Welterusten!